вівторок, 3 квітня 2018 р.

            «Найкращий читач України – 2018»
   28 березня в Свалявській районній бібліотеці для дітей відбувся II-ий районний тур Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України -2018". Конкурс проводиться щорічно і започаткований Національною бібліотекою для дітей та громадською організацією «Форум видавців» з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращих зразків української та світової літератури.  За звання кращого читача району змагались 17 учнів 6-го   та 7-го класу.  
  Кожен конкурсант  мав змогу дати свою оцінку прочитаному твору, а також показати членам журі власний читацький щоденник, де  зафіксовані автори, назви творів, та враження від прочитаної книги. Майже всі  щоденники майстерно проілюстровані, що підтверджує яскраву любов до книг.
 Журі до складу якого входили  вчитель української мови та літератури Сасівської ЗОШ I-IIступенів Яковенко Н.В., письменник Фотул І.А., директор Свалявської ЦБС Бітлянин М.Ю. та бібліограф дитячої бібліотеки Мигович О.І. оцінювали щоденники читачів, його систематичність, ретельність ведення, кількість прочитаних книг з позашкільної програми, сучасних авторів, загальну ерудицію, аналізування  прочитаних книг, креативність та артистизм.
 Обрати двох переможців було важко, адже всі учасники вразили журі та присутніх змістовними розповідями та своєю ерудицією. Переможцями конкурсу журі обрало  ученицю 6-го класу Дусинської ЗОШ I-III ст.   Поцко Анастасію та ученицю 7- го класу Росошанської ЗОШ I-IIст. Гніденко Регіну,  які будуть представляти  наш район на III - му обласному етапі  «Найкращий читач України», який проходитиме в м. Ужгороді. Переможців та всіх учасників конкурсу нагороджено дипломами та грамотами. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.