понеділок, 26 березня 2018 р.

          "Всеукраїнський тиждень дитячого читання"

     У вінок весняних свят гарно вплітається свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і книгами.
 Традиційно такий тиждень пройшов і в нашій  бібліотеці. У цей період проходили різноманітні заходи, спрямовані на залучення підростаючого покоління до невичерпних джерел знань,  прищеплювання дітям уміння самостійно працювати з книгою, аналізувати, робити висновки з прочитаного, виховування любові і поваги до книги.
  Відкриття  тижня   розпочалося  з екскурсії до бібліотеки під назвою «Сузіря вічного й святого дитяча книга на столі».   Бібліотекарі   провели  екскурсію по бібліотеці, розповіли учням як правильно користуватися книгами.  Окрім того, розповіли юним читачам про історію появи і розвитку книги, а ще – про сам тиждень дитячого читання.




    В рамках тижня проходив   конкурс на кращий дитячий малюнок на тему: «Юні ілюстратори книги». Важко було визначити переможців серед великого числа учасників, адже стало зрозумілим, що наші читачі не тільки люблять читати, а й можуть чудово передати прочитане на малюнку. Переможницею конкурсу стала Герко Даніела. 



   Цікаво пройшов і казковий калейдоскоп «Казковий світ Щарля Перро», під час якого юні читачі дізнались багато цікавого про творчість казкаря та почитали його найвідоміші казки.

  Для юних читачів нашої бібліотеки було проведено  майстер клас під назвою «У книжковім дивосвіті виростають творчі діти», під час якого бібліотекарі  навчали дітей як  самостійно  зробити   закладки для книг. 


    Не залишила байдужою юних читачів і книжкова  виставка нових надходжень оформлена в бібліотеці «Новеньку книгу погортай у світ цікавий завітай».
                                 
     Цей тиждень був надзвичайно яскравим і неймовірно захоплюючим. Він приніс дітям багато позитивних вражень та  додав багато цікавих знань.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.