неділю, 26 березня 2017 р.



             

             "Нам книжка відкриває всі світи" 

       
     Тиждень читання – це книжкові іменини. Це свято тих, хто пише книги, і тих, хто їх читає.  Це свято бібліотеки і читачів, письменників і видавців. Воно дарує чудову нагоду ознайомитись з новинками літератури і поспілкуватись з місцевими письменниками.   
   20 березня розпочався тиждень у Свалявській районній бібліотеці для дітей традиційно  з екскурсії до бібліотеки "У світі мрій, добра та пригод. Працівники бібліотеки розповідали відвідувачам про особливості бібліотеки, ознайомили з книжковим фондом,  з правилами користування бібліотекою та як  правильно  поводитись  з книгою.
      

    З метою популяризаії періодичних видань для користувачів бібліотеки була представлена виставка - огляд "Навколо світу сторінками періодичних видань". Присутні ознайомились з журналами, що передплачує бібліотека, які дають змогу задовільнити запити сучасних читачів та з якими можна цікаво провести дозвілля.

     Щоб  користувачі  мали змогу  ознайомитись з новинками, що надійшли  до бібліотеки у рамках Тижня читання  для них була оформлена  виставка - реклама нових надходжень "Цікаве, дивне, незвичайне". Діти під час перегляду виставки  з уважністю слухали короткі розповіді про нові книги та ділились враженнями від вже прочитаних книг. 


    Під час тижня   захоплююче пройшла літературна подорож  "Сторінками захоплюючих книг". Діти здійснили захоплюючу подорож у світ казки, де зустрілися з улюбленими казковими героями. За уривками казок відгадували їх назви, пригадували літературні твори та їх авторів, відповідали на запитання літературних вікторин “Чи знаєте ви казки та їх героїв” , “Казковий лабіринт”, “Казковими стежинами”.

                                          

     Для того, щоб юні читачі знайомились з творчістю   письменників рідного краю    працівники бібліотеки організували зустріч з місцевим поетом  Іваном Фотулом. На зустрічі були присутні учні 5 класу Свалявської ЗОШ I-II ст.  №4 класний керівник Попович Л.О. та вчитель української мови та літератури Русин Н.І. Цікаві розповіді про дитинство, юнацькі роки та передумови написання своїх  збірок  залишили приємні враження від зустрічі з поетом. Іван Фотул   познайомив присутніх з своєю біографією, представив  збірки, що випустив для дітей , поділився своїми творчими планами на майбутнеє та з радістю зачитав уривки  своїх  віршів.  



              Протягом тижня юні користувачі отримали багато корисної інфорації, здійснилисвоєрідну мандрівку до неосяжного всесвіту цікавих та корисних книжок. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.